Garantia la reparatii pompe hidraulice si hidromotoare


Pentru prevenirea aparitiei gripajelor, uzurilor si ruperilor de piese trebuie urmarite și îndeplinite conditiile de curațenie și reglaje necesare pe utilaje pentru funcționarea de durata, enumerate mai jos si efectuate cu atentie si pricepere in urmatoarea ordine!

1. înainte de montarea pompelor sau hidromotoarelor pe utilaj se verifica si se remediaza dupa caz urmatoarele: rezervorul hidraulic, conductele, furtunele, sa fie curate, uleiul hidraulic de calitate (necontaminat cu apa, motorina sau alte substante), sita sorb si filtrele trebuie sa existe! si sa fie curate. Finetea de filtrare 20µm pentru presiuni pana la 200 bar, 10µm pentru presiuni peste 200 bar.

2. înainte de pornirea utilajului: carcasele unitatilor de pompare, conductele, furtunele de aspiratie, filtrul de aspiratie sa fie pline cu ulei (bine amorsate si etansate), supapele de siguranta principale se deregleaza obligatoriu spre presiuni mai mici (mai ales daca au fost defecte cu ruperi de piese, gripaje, sau supapele au fost stranse la întamplare de deserventi, sau nu se cunoaste presiunea la care sant reglate)

3. înainte de lucru in sarcina se va efectua rodaj, functionare la sarcina mica (operatia duce la formarea suprafetelor de calitate, se face asezarea suprafetelor, creste portanta, scade rugozitatea suprafetelor si riscul aparitiei micro-gripajelor in momentele tranzitorii la sarcini mari).

4. in exploatare: presiunile pe echipamentele de lucru trebuie obligatoriu limitate! (reglate) valorile maxime nu trebuie sa depaseasca cele indicate in cartea utilajului. Presiunile se regleaza la capete de cursa cu comenzi repetete se cresc progresiv pana la presiunea dorita. (reglate la presini prea mari se vor rupe piese! mai devreme sau mai tarziu)


  • In perioada de 6 luni de la livrare eventuale probleme de funcționare daca cumva apar se remediază cu prioritate.

Nu se acorda garantie pentru: uzuri, gripaje si ruperi de piese! - utilizatorii isi asigura: montajul pe utilaje, amorsarea pompelor inainte de pornire, reglajele presiunilor de lucru (limitarea presiunilor maxime), curatenia instalatiei hidraulice, verificarile instalatiei, calitatea uleiurilor si a filtrelor.


Important !

La utilajele la care a intrat span si bucăti de piese in instalația hidraulică si in supape este necesara acordarea unei atentii deosebite asupra curateniei înainte de montaj si a reglajelor necesare pe utilaj privind limitarea presiunilor maxime de lucru, in caz contrar uzurile si defectele pot reapare rapid!

Garanția nu se acorda pentru:

  • defecte apărute din cauze care țin de curațenia instalatiei, oboseala pieselor din instalatie si reglaje

  • aparitia uzurilor datorate funcționării fără ulei, cu ulei murdar sau ulei cu spumă.

  • uzuri si ruperi de piese datorate intrării in pompe sau hidromotoare a corpurilor străine venite din bazin sau din instalația hidraulică (șpan, piese rupte, supape rupte, arcuri, segmenți, garnituri etc.),

  • ruperi de piese datorate suprasolicitarilor peste limita admisibila a materialelor din cauza presiunilor reglate la valori prea mari si ruperilor datorate oboselii materialelor.

  • Nu se acorda garanție la pompe si hidromotoare noi sau reparate care sant montate pe utilaje in care a intrat span in instalația hidraulică si in supape. (din cauza spanului si resturilor de piese intrate in instalație care necurățate corespunzator pot duce la uzuri rapide, la nefunctionarea instalatiei si la ruperi de piese)


Durata de utilizare a pompelor si hidromotoarelor dupa reparatii poate sa fie mii de ore de lucru, durata depinde de curatenia si calitatea uleiului hidraulic (sa nu apara uzuri), de reglajele presiunilor de pe utilaje (sa nu apara suprasarcini inutile care pot duce la ruperi de piese) si de regimul de lucru (regim normal sau dinamic pulsator, piconare).