Despre noi    Contact    Garantia    Verificari

Conditii de acordare a garantiei

La reparatiile efectuate se acorda garantia 6 luni in urmatoarele conditii:

Utilizatorii trebuie sa îsi asigure:

Conditiile enumerate sant necesare pentru prevenirea aparitiei uzurilor, gripajelor si ruperilor de piese.


Verificarile si reglajele trebuie facute in urmatoarea ordine:

1.   inainte de montarea pompelor pe utilaj se verifica si se remediaza dupa caz urmatoarele: rezervorul hidraulic, conductele, furtunele sa fie curate, uleiul hidraulic sa fie de calitate, sita sorb si filtrele trebuie sa existe si sa fie curate.

2.   inainte de pornirea utilajului trebuie umplute cu ulei: carcasele unitatilor de pompare, furtunele de aspiratie, filtrul de aspiratie (pompele trebuie bine umplute cu ulei si etansate pentru a se amorsa rapid la pornirea motorului). Supapele de sigurantă principale trebuie destranse spre presiuni mai mici daca pompele au fost defecte cu ruperi de piese si uzuri datorate presiunilor prea mari, gripaje de lagare si daca supapele au fost stranse la intamplare sau nu se cunoaste presiunea la care sant reglate.

3.   inainte de lucru in sarcina se va efectua rodaj (functionare la sarcina mica, operatia duce la formarea suprafetelor de calitate a suprafetelor de alunecare, se face asezarea suprafetelor, creste portanta, scade rugozitatea suprafetelor si scade riscul aparitiei micro-gripajelor la sarcini mari).

4. dupa rodaj presiunile pe echipamentele de lucru trebuie reglate, valorile maxime nu trebuie sa depaseasca cele indicate in cartea utilajului. Presiunile se regleaza la capete de cursa cu comenzi repetete, prin reglaj presiunile se cresc progresiv pana la presiunea dorita. (reglate la presini prea mari suprasolicitarea va duce la oboseala rapida a materialelor, aparitie, uzuri, gripaje, deformari piese, mariri jocuri in articulatii si ruperi de piese! defectele pot apare rapid sau mai tarziu in functie de marimea presiunilor peste cea maxim admisa)


Nu se acorda garantie pentru defecte aparute din cauze care nu tin de reparatie cum sant:

In cazul aparitiei de eventuale probleme in functionare care tin de garantie, pompele sau hidromotoarele se aduc se verifica si se remediaza cu priorirtate.


Durata de utilizare a pompelor, hidromotoarelor după reparatii se masoara în ani, durata depinde de curatenia si calitatea uleiului hidraulic (sa nu apara uzuri), de reglajele presiunilor de pe utilaje (sa nu apara suprasarcini inutile care duc la oboseala materialelor si la ruperi de piese)


Hidraulice Feidi - Timisoara