Garantia la reparatii pompe hidraulice si hidromotoare


In perioada de 6 luni eventuale probleme de functionare daca cumva apar si tin de garantie se remediaza cu prioritate.

Pentru acordarea garantiei utilizatorii trebuie sa îsi asigure pe utilaje curatenia uleiului hidraulic si reglajele presiunilor de lucru, conditii enumerate mai jos, necesare pentru prevenirea aparitiei uzurilor, gripajelor si ruperilor de piese.


1.   inainte de montarea pompelor pe utilaj se verifica si se remediaza dupa caz urmatoarele: rezervorul hidraulic, conductele, furtunele sa fie curate, uleiul hidraulic sa fie de calitate aditivat indicat pentru conditii grele de lucru (necontaminat cu apa sau alte substante), sita sorb si filtrele trebuie sa existe si sa fie curate.

2.   inainte de pornirea utilajului trebuie umplute cu ulei: carcasele unitatilor de pompare, furtunele de aspiratie, filtrul de aspiratie (pompele trebuie bine umplute cu ulei si etansate), supapele de siguran principale trebuie destranse spre presiuni mai mici (mai ales daca pompele au fost defecte cu ruperi de piese, gripaje de lagare sau daca supapele au fost stranse la intamplare si nu se cunoaste presiunea la care sant reglate)

3.   inainte de lucru in sarcina se va efectua un mic rodaj (functionare la sarcina mica, operatia duce la formarea suprafetelor de calitate a suprafetelor de alunecare, se face asezarea suprafetelor, creste portanta, scade rugozitatea suprafetelor si scade riscul aparitiei micro-gripajelor in momentele tranzitorii la sarcini mari).

4. in exploatare: presiunile pe echipamentele de lucru trebuie obligatoriu limitate! (reglate) valorile maxime nu trebuie sa depaseasca cele indicate in cartea utilajului. Presiunile se regleaza la capete de cursa cu comenzi repetete, presiunile se cresc progresiv pana la presiunea dorita. (reglate la presini prea mari suprasolicitarea pieselor va duce la micorfisuri in materiale si la ruperi de piese! mai devreme sau mai tarziu)


Nu se acorda garantie pentru: uzuri, gripaje si ruperi de piese! - utilizatorii isi fac montajul pompelor pe utilaje, isi asigura montarea corecta si pasi de urmat: amorsarea pompelor inainte de pornire, reglajele presiunilor de lucru (limitarea presiunilor maxime), curatenia instalatiei hidraulice, verificarile instalatiei, calitatea uleiurilor si a filtrelor.

Garantia nu se acorda pentru: defecte apărute din cauze care tin de curatenia instalatiei, oboseala pieselor din instalatie si reglaje


Durata de utilizare a pompelor si hidromotoarelor după reparatii se masoara în ani, durata depinde de curatenia si calitatea uleiului hidraulic (sa nu apara uzuri), de reglajele presiunilor de pe utilaje (sa nu apara suprasarcini inutile care duc la ruperi de piese) si de oboseala materialelor din piese.


Simptome pompa hidraulica defecta