La reparatiile efectuate se acorda garantie in conditiile enumerate mai jos. Daca cumva in 6 luni de la predare apar probleme in functionare si tin de garantie se remediaza cu prioritate. (sant explicate si cazurile pentru care nu se acorda garantie).

Pentru acordarea garantiei utilizatorii trebuie sa îsi asigure pe utilaje curatenia uleiului hidraulic si reglajele presiunilor de lucru, conditii enumerate mai jos, necesare pentru prevenirea aparitiei uzurilor, gripajelor si ruperilor de piese.

1.   inainte de montarea pompelor pe utilaj se verifica si se remediaza dupa caz urmatoarele: rezervorul hidraulic, conductele, furtunele sa fie curate, uleiul hidraulic sa fie de calitate aditivat indicat pentru conditii grele de lucru (necontaminat cu apa sau alte substante), sita sorb si filtrele trebuie sa existe si sa fie curate.

2.   inainte de pornirea utilajului trebuie umplute cu ulei: carcasele unitatilor de pompare, furtunele de aspiratie, filtrul de aspiratie (pompele trebuie bine umplute cu ulei si etansate pentru a se amorsa rapid la pornirea motorului). Supapele de sigurantă principale trebuie destranse spre presiuni mai mici daca pompele au fost defecte cu ruperi de piese datorate presiunilor prea mari, gripaje de lagare si daca supapele au fost stranse la intamplare si nu se cunoaste presiunea la care sant reglate.

3.   inainte de lucru in sarcina se va efectua un mic rodaj (functionare la sarcina mica, operatia duce la formarea suprafetelor de calitate a suprafetelor de alunecare, se face asezarea suprafetelor, creste portanta, scade rugozitatea suprafetelor si scade riscul aparitiei micro-gripajelor in momentele tranzitorii la sarcini mari).

4. dupa rodaj presiunile pe echipamentele de lucru trebuie reglate, valorile maxime nu trebuie sa depaseasca cele indicate in cartea utilajului. Presiunile se regleaza la capete de cursa cu comenzi repetete, prin reglaj presiunile se cresc progresiv pana la presiunea dorita. (reglate la presini prea mari suprasolicitarea va duce la oboseala rapida a materialelor, aparitie uzuri, gripaje, deformari piese, mariri jocuri in articulatii si ruperi de piese! defectele pot apare rapid sau mai tarziu in functie de marimea presiunilor peste cea maxim admisa)


Nu se acorda garantie pentru: uzuri, gripaje si ruperi de piese! - utilizatorii isi fac montajul pompelor pe utilaje, isi asigura montarea corecta si pasi de urmat: amorsarea pompelor inainte de pornire, reglajele presiunilor de lucru (limitarea presiunilor maxime de lucru), curatenia instalatiei hidraulice, verificarile instalatiei, calitatea uleiurilor si a filtrelor.

Garantia nu se acorda pentru: defecte apărute din cauze care tin de curatenia instalatiei si a uleiului, oboseala pieselor din instalatie si presiuni reglate la valori prea mari.


Durata de utilizare a pompelor si hidromotoarelor după reparatii se masoara în ani, durata depinde de curatenia si calitatea uleiului hidraulic (sa nu apara uzuri), de reglajele presiunilor de pe utilaje (sa nu apara suprasarcini inutile care duc la ruperi de piese) si de oboseala materialelor din piese.

Mentiune! Respectand verificarile, intretinerea si reglajele mentionate mai sus nu au fost cazuri de defecte in garantie!